ОСТАННІ НОВИНИ

Ілик судитиметься з Україною

Львівський портал

|

Голова Львівської обласної організації партії «Батьківщина» Роман Ілик звернувся до Європейського суду із скаргою на події, що були скеровані на усунення «Батьківщини» з виборчого процесу на Львівщині під час місцевих виборів у жовтні 2010 р. Про це Р.Ілик повідомив сьогодні, 23 червня, під час прес-конференції.

«Я особисто, як голова партійноїорганізації, звернувся до Європейського суду ще 27 квітня. Львівська «Батьківщина» подала до суду скаргу про те, що відбувалося на місцевих виборах у жовтні 2010 року. Справа так і називається Ілик проти держави Україна. Як тільки справа буде призначена до розгляду, я на прес-конференції розповім докладніше», – зазначив Р.Ілик.

За його словами, мета судового процесу проста – унеможливити подібні речі на майбутніх виборах будь-якого рівня.

«Незважаючи на те, чи це будуть вибори парламентські, чи це будуть наступні місцеві, але такі речі, що були на виборах у жовтні минулого року повторитися не мають права. Також ми хочемо, щоб європейська спільнота побачила, що насправді відбувається в Україні», – додав він.

  Нагадаємо, через втручання органів юстиції та судів Львівську «Батьківщину» було не допущено до виборів у Львівську обласну раду. Уже після виборів – в листопаді 2010 року, Київський апеляційний суд визнав незаконним втручання органів влади у діяльність ЛОПО ВО «Батьківщина», через яке політична партія не змогла взяти участі у виборах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *