ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні на пл Ринок відкриють фотовиставку «Іван Павло ІІ та Україна»

Львівський портал

|

Сьогодні, 23 червня, до 10-ї річниці  приїзду Папи Римського  до Львова, на площі. Ринок  відкриють виставку, присвячену Іванові Павлові ІІ та Україні. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

«Це буде виставка «Іван  Павло ІІ та Україна». Створена вона Інститутом історії церкви при Українському католицькому університеті. Виставка справді унікальна. Зібраний матеріал буде поміщений на 8 банерах. Він буде доступний для огляду на вулиці протягом цілого тижня. Кожен з банерів присвячений окремій події, або тематичному блоку подій, в якому брав участь Іван Павло ІІ і які стосувалися України або Української греко-католицької церкви», – розповідає о. Андрій Михайлейко, директор Інституту історії церкви Українського католицького університету.

Загалом тематика банерів  така: «Іван Павло ІІ та Патріарх Йосип Сліпий», «Іван Павло ІІ і святкування 1000-ліття Хрещення України-Руси», «Святіший Отець і вихід з підпілля УГКЦ». Окремо буде висвітлено візит Святішого Отця до України у червні 2001 року.

Відкриття виставки відбудеться  о 18:00 год на площі Ринок перед  Ратушею за участі єпископа-помічника  Львівської архієпархії УГКЦ владики Венедикта.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *