ОСТАННІ НОВИНИ

Політологи пророкуютьТимошенко умовний термін

Львівський портал

|

Екс-прем`єр Юлія Тимошенко отримає умовний термін покарання в результаті розгляду її справи в суді та організовує масові акції на свою підтримку по Україні.

Таку думку озвучив директор Центру прикладних політичних досліджень “Пента” Володимир Фесенко в середу в Києві, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Я думаю, що Юлія Володимирівна ризикує набагато менше, ніж Юрій Віталійович (Луценко). Швидше за все, максимум, що може очікувати Юлію Володимирівну – це умовний вирок”, – сказав він.

Політолог підкреслив, що причиною такого завершення кримінальних справ проти Тимошенко є те, що ніхто не переслідує мету її покарати.

“Я думаю, що ворогів у Юлії Володимирівни за нинішньої влади дуже багато, але тут є політична логіка – арешт або суворий вирок Тимошенко став би поштовхом різкої критики з боку Заходу, і це може спровокувати кризу у відносинах між Україною і Заходом”, – сказав він.

А це зараз, додав Фесенко, не в інтересах українського керівництва.

У свою чергу, політолог Ігор Попов підкреслив, що головною метою влади щодо Тимошенко є не допустити її до участі в будь-яких виборах – мера Києва, президента, депутата до парламенту.

“Юлії Володимирівні суд, який почнеться, природно потрібно перетворити на шоу. Ми всі бачили повідомлення про вимогу забезпечити пряму трансляцію (судового процесу) перетворити це на теледебати. Показати, що вона захищає всю Україну від цієї влади”, – заявив Попов.

На його думку, після винесення вироку суду Тимошенко вже не буде на підписці про невиїзд, і відразу ж “після яскравого суду ми побачимо не менш яскравий тур Юлії Володимирівни по регіонах”.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *