ОСТАННІ НОВИНИ

Донецькі шахтарі спалили комуністичний та нацистський прапори

Львівський портал

|

Сьогодні, 22 червня, о четвертій ранку на вершині одного з териконів шахти ім. Челюскінців у Петровському районі Донецька шахтарі-пенсіонери спалили прапори фашизму і більшовизму. Про це повідомляє сайт “Майдан”.

Олександр Луцик і Віктор Міхащенко назвали офіційні символи війни сатанинськими і антилюдські. Подібний захід, до того ж організоване звичайними шахтарями, відбулося в Донецьку вперше.
Олександр Луцик – шахтар-пенсіонер, який має 27 років підземного стажу. Віктор Міхащенко має 18 років підземного стажу.

“Ми два українці з Донецької області. Сьогодні, коли 70 років тому почалася бійня, яку розв`язали два сатанинських сили: одна – з Москви, одна – з Берліна, солідаризуємося з рішенням ОБСЄ. У ньому обидва ці кровожерливих режиму визнали винними в розпалюванні бійні , – розповідає Олександр Луцик. – Тому ми спалили два сатанинських знамення, бо вони уособлюють ці дві сили: гітлерівського і сталінського. Ми – двоє шахтарів на пенсії. Один – з Донецька, інший – з Вугледара, хочемо сказати для тих, хто ще не розуміє, що таке ці прапори. Якщо ми європейці, то з такими прапорами в гості ніхто нікуди в Європі не ходить. Думаю що сьогодні всі люди доброї волі підтримають те, що ми зробили, і будуть робити теж саме “.

1 липня 2009 Парламентська асамблея ОБСЄ виступила із резолюцією “Об`єднання розділеної Європи”. У ній комунізм прирівняли до нацизму і закликали до засудження тоталітарних режимів на міжнародному рівні.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *