ОСТАННІ НОВИНИ

У Франковому Університеті відбувся вечір-реквієм жертвам комуністичного режиму

Львівський портал

|

21 червня у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбувся вечір-реквієм «Над  могилою  вашою  тиша  і  спокій, та  по  рідному  краю – зловіщі  вогні…» до  70-річчя  масових  розстрілів  у  Галичині. Про це повідомили у прес-центрі ЛНУ імені Івана Франка.

У вечорі прозвучала поезія Богдана Стельмаха та Ігоря Калинця у виконанні народного артиста України Сергія Кустова, а також музичні композиції Б.Лятошинського, які майстерно виконав декан факультету культури та мистецтв Олександр Козаренко. Із доповідями  про трагічні події 40-их років виступили завідувач кафедри новітньої історії України Олексій Сухий та студентка історичного факультету Марія Герасименко. Актори навчально-професійного театру «Просценіум» презентували виставу за поемою  Миколи Петренка «Панна з веселої гори».

Дипломом лауреата премії імені Олекси Гірника нагородили Ректора Університету Івана Вакарчука. Ректор передав премію Вченій раді Університету для нагородження студента року за наукові досягнення та працю на благо України.

«Складаю сердечну подяку за таку високу відзнаку, освячену іменем людини, яка своєю cмертю протестувала проти русифікації України», – подякував Євгенові Гірнику Ректор Університету Іван Вакарчук.

Учасники вечора вшанували загиблих покладанням квітів до пам’ятника Жертвам комуністичних репресій.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *