ОСТАННІ НОВИНИ

В тюрмі на Лонцького відбулася екуменічна панахида

Львівський портал

|

У Львові в приміщені музею «Тюрма на Лонцького» пройшла екуменічна панахида за загиблими під час масових розстрілів службами НКВД у 1941 році та гестапо у 1941-1944 роках. Участь у панахиді взяли представники духовенства, влади та громада міста.

«Всі ми єдині. У різні часи були різні ідеології. Зараз ми бачимо, до чого це призвело. Істинна єдність можлива з Богом. Треба змінювати себе, навертати до Бога не сусіда, а себе. Наближення до Бога – найбільша вдячність тим, хто загинув», – зазначив Владика Венедикт

Нагадаємо, у 1939-1941 роках під час Першої радянської окупації в приміщенні знаходилася В`язниця №1, розрахована на 1500 осіб, а сусідній головний корпус займало обласне управління НКВС. Після нападу Третього Рейху на СРСР у 1941-1944 роках споруда використовувалася як слідча в`язниця гестапо, тут розміщувалися айнзац-групи СД. Тюремний двір був викладений надгробками зі старого єврейського кладовища. У 1944-1991 роках тут діяв слідчий відділ і слідчий ізолятор НКВС (НКДБ)-МДБ-КДБ СРСР.

Продовжується екуменічна панахида біля меморіального хреста на території історико-культурного ландшафтного комплексу «Цитадель».

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *