ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні о 10.00 год. відбудеться загальноміська хвилина мовчання

Львівський портал

|

Сьогодні, 22 червня, відзначають День скорботи і вшанування пам`яті жертв нацистського та комуністичного режимів в Україні. Зокрема, о 10.00 год. відбудеться загальноукраїнська хвилина мовчання. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Це день, коли зіткнулися два людиноненависницьких режими комуністичний і нацистський. Їхні лідери спочатку проводили паради, а потім вели людей на загибель у кривавих бійнях. Для нормальних людей це день, коли вшановують пам’ять жертв цих режимів, простих солдат, мирне населення. Ми повинні вчитися на історичному досвіді, ставати мудрішими. Це добре, що відбуваються акції і молитви на місцях розстрілів і колишніх катівень комуністів і гітлерівців. Так ми швидше з’ясуємо для себе всі суперечливі питання», – зазначив капелан Львівської міської ради отець Орест Фредина.

Нагадаємо, відповідне розпорядження «Про відзначення у 2011 році Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв нацистського та комуністичного режимів в Україні» підписав 20 червня міський голова Львова Андрій Садовий. 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *