ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні створять єдиний реєстр корупціонерів

Львівський портал

|

Міністерство юстиції Канади в рамках українсько-канадського проекту «Боротьба з корупцією в Україні» надасть Україні консультативну допомогу щодо створення Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення. Про це повідомляє прес-служба Мін’юсту.

Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, відповідної домовленості досягнуто у ході третього щорічного засідання Координаційної ради українсько-канадського проекту «Боротьба з корупцією в Україні», яке відбулося 21 червня у Києві.

За словами міністра юстиції, під час засідання Координаційною радою проекту було затверджено план діяльності на четвертий рік проекту (2011-2012 роки). Головними напрямами українсько-канадської співпраці мають стати удосконалення методики проведення антикорупційної експертизи проектів нормативно-правових актів та створення Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення.

Олександр Лавринович нагадав, що обов’язок щодо ведення такого реєстру покладено на Міністерство юстиції України Законом України «Про засади протидії і запобігання корупції».

За словам українського міністра, представники канадського Міністерства юстиції висловили готовність допомогти українським експертам у вивченні міжнародного досвіду функціонування реєстрів осіб, притягнутих до відповідальності за вчинення злочинів та покращення методики проведення антикорупційної експертизи проектів нормативно-правових актів.

Довідка. Українсько-Канадський проект «Боротьба з корупцією в Україні» започатковано у жовтні 2008 року реалізується спільно Міністерствами юстиції Канади та України за активної підтримки Харківського інституту прикладних гуманітарних досліджень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *