ОСТАННІ НОВИНИ

Проїзд по платних дорогах України коштуватиме 30 копійок за кілометр

Львівський портал

|

Заступник голови “Укравтодору” Євгеній Прусенко заявив, що Державна служба автомобільних доріг цього року планує виставити на концесію мінімум 2-3 дороги. Проїзд по таких автобанах коштуватиме близько 30 копійок за кілометр.

Прусенко відмітив, що зараз йде підготовка до проведення тендерів по трьох ділянках: Харків-Щербаківка, Ульянівка-Миколаїв-Херсон-Красноперекопськ-Сімферополь та Новомосковськ-Сімферополь.

Зацікавленість у проектах вже проявили компанії з Франції, Іспанії, Індії, Ізраїлю та інших країн, у яких є багаторічний досвід будови і обслуговування концесійних платних автомобільних доріг.

“Від ідеї побудови платних автобанів в Україні ніхто не відмовлявся. Думки з приводу цього різні. Потрібно враховувати, що цей процес не швидкий. Мається на увазі підготовка концесійних конкурсів, проведення переговорів з потенційними інвесторами. Але я вам скажу, що майже рік подібні переговори, попередні консультації проводяться. І я упевнений, що 2-3 дороги ми вже цього року зможемо виставити на концесійний конкурс”, – сказав Прусенко.

Раніше він заявляв, що перша платна дорога може з`явитися в Україні через 3-4 роки і коштуватиме в районі 30 копійок за кілометр.

Нагадаємо, раніше голова “Укравтодору” Володимир Демішкан заявляв, що його відомство вже провело переговори з шістьма компаніями відносно реалізації таких проектів, і дві з них приступили до розробки проектів. Найбільший інтерес інвесторів, стверджують в держслужбі, викликають дороги Львів – Умань, Умань – Сімферополь і Харків – Сімферополь, а також Велика Окружна дорога під Києвом.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *