ОСТАННІ НОВИНИ

До Лаврівського монастиря повернуть мощі святого Онуфрія

Львівський портал

|

Цими вихідними до монастиря святого Онуфрія в селі Лаврів Старосамбірського району відбудеться перенесення мощей святого Онуфрія. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

25 червня – день св. Онуфрія Великого. І саме в цей день до монастиря в Лаврові будуть повернені мощі св. Онуфрія, які тут знаходилися протягом ХІІІ- XV ст. Їх передадуть з міста Брауншвайх завдяки старанням владики Іринея Білика.

«У XIV ст. в Лаврівському монастирі були мощі святого Онуфрія, покровителя породіль. В XV ст. під час загарбницьких воєн вони пропали. І от 25 червня 2011 року Божого, мощі знову повертаються до Лаврова для постійного почитання», – розповів о. Миколай.

Також в ці дні відбудеться проща до монастиря. Вона розпочнеться у п’ятницю, 24 червня, о 7:00 зі Служби Божої біля Самбірської Чудотворної ікони Матері Божої (м. Самбір, храм Різдва Пресвятої Богородиці, пл. Церковна, 5). Після цього запланований вихід прочан до с. Лаврова, де о 22:00 розпочнеться велика вечірня з литією.

«Відпочинок, поєднаний із прощею до святих місць – це нагода подивитись на себе іншими очима, щоб зректися того, що в нас не цілком відповідає Божому Закону, і навпаки – зміцнити й підсилити те, що нас освячує і робить близьким до Бога», – розповів ігумен монастиря св. Онуфрія о. Миколай.

В ніч з п’ятниці на суботу тут відбуватимуться нічні чування з хресною дорогою та Служба Божа. А о 9:30 розпочнеться Утреня, після якої запланований акафіст до св. Онуфрія. Саме після цього відбудеться зустріч Владик з мощами святого Онуфрія. А о 12:00 буде відправлятися Архієрейська Літургія. Також о 18:00 відбудеться Молебень до Ісуса Христа.

В неділю відбудеться зранку утреня та Служба Божа, а ввечері – вечірня та молебень до Ісуса Христа.

Організатори нагадують, що для пішої прощі необхідно мати: молитовник, вервицю, плащ-накидку, горня, теплий одяг, гроші на зворотну дорогу та на незаплановані витрати, особисті медикаменти.

Зі Львова можна дістатися маршрутним таксі з АС-8 (біля Головного залізничного вокзалу): «Львів-Великосілля» – 5:30, 9:40, 13:05, 15:35, 20:05.

Детальна інформація: (097) 840-30-09, (067) 723-09-77, (03-238) 61-174.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *