Панькевич запросив послів та голів обласних рад до Саліни

Львівський портал

|

Голова Львівської обласної ради Олег Панькевич запросив послів іноземних держав, генеральних консулів у Львові та голів обласних рад з усієї України до участі в скорботних заходах у Саліні (Добромиль), які відбудуться 26 червня 2011 року. Про це повідомляє прес-служба Львівської облради.

Нагадаємо, що однією з центральних подій відзначення 70-тої річниці масових розстрілів мирного населення Галичини, здійснених енкаведистами в червні 1941 року, будуть заходи в урочищі Саліна в Добромилі.

26 червня у п’ятьох церквах Добромиля відбудуться поминальні богослужіння, панахиди за жертвами репресій під стінами колишньої тюрми НКВД, на «Верхній могилі» в урочищі Саліна та біля пам’ятного знаку, встановленого на соляному шибі, куди скидали людей. Також відбудеться траурне віче за участю свідків трагедії.

Саліна – назва урочища і соляної шахти поблизу Добромиля. У червневі дні 1941 року ця шахта була вщерть заповнена людськими тілами. Сюди звозили і страчували в’язнів із тюрем в сусідніх містах. Спочатку людей розстрілювали, а коли катам не вистачило патронів, людей били дерев’яними молотами і напівживих скидали в шахту, на стометрову глибину. За різними даними, тут загинуло від 3,5 до 5 тисяч осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *