ОСТАННІ НОВИНИ

Вчителі та батьки вимагають відновити роботу шкільних басейнів влітку

Львівський портал

|

У період канікул у Львові не працюють шкільні басейни. Така інформація надійшла до «Самопомочі» від вчителів та інструкторів з плавання львівських шкіл. Більшість басейнів не працюють через економію води або технічний стан. «Самопоміч» від імені вчителів та батьків звертається до міської ради з проханням відновити роботу шкільних басейнів, аби діти, які залишилися на канікулах у Львові, могли займатися в секціях з плавання, поінформували в організації.

За попередньою інформацією, з 24 басейнів, які є у навчальних закладах, в опалювальний  сезон працюють лише 12, а у літній період  –  басейни закривають.  Активісти «Самопомочі» за результатами одноденного моніторингу виявили таку картину: з 5 басейнів, які перевірили  (школа № 43, 90, 18, 96, 36), реально працював лише один (школа № 36).

«Самопоміч» просить міську раду втрутитися у ситуацію і вирішити цю проблему.

«Багато львів’ян не мають можливості відправити своїх дітей на відпочинок чи до родичів. Діти залишаються у Львові і шукають собі заняття. Діти можуть плавати у басейнах, але ці басейни – закриті. Ми об’єктивно розуміємо потребу у економії коштів і ресурсів, але ця проблема – занадто важлива. Якщо діти не підуть плавати, вони знайдуть собі інше заняття, яке може бути зовсім некорисним для них.  Ми просимо посадовців звернути на це увагу і не економити на здоров’ї дітей»,  – каже керівник об’єднання «Самопоміч» Наталя Міхнова.

«Коли ми говоримо про активне життя та дитячий спорт у Львові, то мова йде не лише про акції та ярмарки. Самопоміч працює і над дослідженням ґрунтовних проблем та пошуком варіантів вирішення. У рамках спеціальної програми промоції активного способу життя «Самопоміч» співпрацює з різними професійними середовищами та групами і отримує інформацію про проблеми з першоджерел», – говорить координатор програми промоції активного життя  Олексій Кучеренко.

За результатами роботи по шкільних басейнах буде випущено корисний буклет про можливості плавання для дітей у Львові для того, щоб надати мешканцям стислу інформацію про місця плаванням в їхніх районах.  

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *