ОСТАННІ НОВИНИ

Україна може увійти до ЄС черз 5-10 років після підписання угоди про асоціацію

Львівський портал

|

Через 5-10 років після підписання угоди про асоціацію Україна зможе виконати велику частину критеріїв для членства в Європейському союзі, вважає глава представництва Європейської комісії в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра.

“Україні було запропоновано підписати з ЄС угоду про асоціацію і у разі, якщо така угода буде підписана і реалізована, то, за нашою оцінкою, приблизно через 5-10 років Україна зможе виконати велику частину з необхідних критеріїв, і тоді питання повноправної інтеграції України в ЄС може стати реальним”, – сказав Тейшейра.

Глава представництва Єврокомісії також відмітив, що обмежень по кількості країн, які можуть входити до складу Європейського Союзу, немає, єдиним обмеженням є природний кордон Європи. Він відмітив, що згідно з Римською угодою про створення Європейського Союзу, будь-яка країна, яка розташована в Європі, може претендувати на членство в ЄС. Тейшейра також уточнив, що для членства в ЄС країна повинна виконати усі необхідні вимоги членства в Євросоюзі.

Для цього необхідно прийняти те законодавство, яке є загальним для усього Європейського Союзу і створити необхідні інституціональні механізми, які дозволять це законодавство реалізовувати.

Як відомо, Україна в разі успішного завершення запланованого на червень раунду переговорів з Європейським Союзом зможе підписати угоди про асоціацію з ЄС та про зону вільної торгівлі у вересні цього року.

ТСН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *