ОСТАННІ НОВИНИ

Поляк та угорка тріумфували на UKRZAKHID ITF у Львові

Львівський портал

|

Поляк Мацей Романовіч та угорка Агнес Букта тріумфували на престижному тенісному  турнірі у Львові третьої категорії серед юнаків та дівчат до 18-ти років UKRZAKHID ITF. Обоє святкували перемоги в одиночному розряді. Традиції одного з найпрестижніших турнірів в Україні залишилися незмінними – фінали одиночних розрядів через дощ уже втретє пройшли на кортах спорткомплексу «Євроспорт». Про це повідомляють організатори турніру.

Якщо минулого та позаминулого років фінали одиночного турніру через дощ переносили з відкритих кортів палацу спорту «Україна» на «Євроспорт», то цього року нічого не змінилося. Погода в останній день змагань була явно не тенісною, тому організатори змагань дотримали хороші традиції престижного заходу.

У фіналі одиночного розряду серед хлопців зустрілися перший сіяний поляк Мацей Романовіч та литовець Юліус Тверійонас. Останній на шляху до фіналу вибив з турніру третього сіяного Юрія Джавакяна (Чернівці), п’ятого сіяного угорця Джергелі Мадараша і другого сіяного грека Маркоса Каловелоніса. Утім, у фіналі сенсації не сталося. Як Тверійонас не старався, обіграти Романовіча йому було не під силу. Поляк переміг у двох сетах з рахунками 6:3, 6:1.

Фінал одичного розряду дівчат, в якому зустрілися норвежка Гедда Одегард та угорка Агнес Букта, виявився цікавішим. Хоч і перший сет був за угоркою – 6:3, однак справжня боротьба розгорнулася у другому. Норвежка, поступаючись по ходу другого сету з рахунком 0:5, зробила хороший камбек у рахунку, вигравши поспіль чотири гейми (5:4). Утім, на більше її не вистачило – 6:3, 6:4 на користь Букти.

У змаганнях пар дівчат найсильнішими були росіянки Олена Тарасова та Юлія Валетова, у хлопців – поляк Мацей Романовіч та литовець Лукас Мугевічус.

В одичних змаганнях хлопців українські гравці не змогли пробитися бодай до чвертьфіналів. Харків’янин Марат Девятяров, киянин Християн Шпілька, Юрій Джавакян з Чернівців, Костянтин Дроботей з Червонограда та Данило Каленіченко з Києва не подолали друге коло турніру. Найбільше з усіх потішила 14-річна львів’янка Анастасія Федоришин, яка єдина з українок пробилася до чвертьфіналу одиночного турніру. Там львів’янка поступилася росіянці Олені Тарасовій.

«Вважаю, що цього року теніс був цікавішим, аніж минулого. Як на мене, виступали сильніші гравці, – каже президент Федерації тенісу Львівщини Володимир Бербека. – До того ж, наш турнір відвідали більше глядачів, аніж минулого року. Помітив, що серед них було чимало молодих тенісистів. Радий за Анастасію Федоришин, яка тепер тренується у донецькому клубі «Вікорт». Вона успішно пройшла два кола турніру і дійшла до чвертьфіналу. Ніхто з українців повторити цього не зміг. Загалом, на цьому турнірі ми втілили в життя кілька нових проектів. Для усіх, хто нам усіляко допомагав у проведенні змагань, ми зробили особливе свято – день спонсора. Працівники цих компаній мали змогу безкоштовно потренуватися та отримати майстер-класи на кортах львівського «Медика». Також провели майстер-класи для дітей з інтернатів. У нас є соціальний проект під назвою «Теніс – дітям». Найталановитіших з них федерація тенісу Львівщини візьме під свою опіку і всіляко допомагатиме як у спорті, так і в житті».

Він також додав, що під час цього турніру було обговорено можливість збільшити його категорію у наступному році. «Оскільки зауважень до цього турніру немає, думаємо, що нам це під силу. Тоді ми зможемо побачити у нашому місті тенісистів з першої сотні світового рейтингу», – додав В.Бербека.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *