ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбулись відбіркові змагання першого всеукраїнського «Графіті батлу «Очима вулиць»

Львівський портал

|

1 червня у Львівському палаці мистецтв відбувся відбірковий етап першого всеукраїнського фестивалю графіті «Очима вулиць, або «UPстіну» Графіті батл».

Участь у регіональному змаганні взяли п’ять команд, по два учасники в кожній, зі Львова, Дрогобича, Нововолинська та Тернополя. Вуличні художники на спеціально підготовлених стендах втілювали своє бачення теми «Твоє Сильне Місто». На виконання їм було відведено чотири години.

«Мета цього заходу – привернути увагу до представників урбан-культури, показати потенціал цих милих людей, на яких або просто не зважають, або бачать у них вандалів та хуліганів, – говорять організатори фестивалю у Львові. – Ми хочемо дати можливість їм втілювати у життя свою творчіть, адже графіті-малюнки, виконані «цивілізовано», – це яскраві візитівки нашого міста, показник рівня його субкультури».

Відбіркові змагання цими вихідними відбулися у 18 областях України. Фінал фестивалю – 2 липня у місті Києві. Переможці регіональних турів змагатимуться за головний приз – можливість розмалювати будівлю в центрі столиці. За словами організаторів, крім графітчиків в «батлі» візьмуть участь представники різних міських субкультур  –  ді-джеї, репери, скейтери, брейкери, танцюристи інших стилів, барабанщики, які проведуть також майстер-класи.

Львів представлятимуть хлопці, які вже довгий час професійно займаються графіті, – Сергій Родкевич, Тарас Довгалюк та Іван Стадницький.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *