ОСТАННІ НОВИНИ

У Жидачівському районі затримали рекетирів

Львівський портал

|

До Жидачівського райвідділку потрапили місцеві рекетири. Як повідомляє ВЗГ ГУМВСУ у Львівській області, кілька молодиків впродовж року тероризували підприємця-початківця.

За даними міліції, спершу зловмисники пропонували за певну плату захистити його від неіснуючих недоброзичливців. Коли ж почули відмову – перейшли до погроз.
Ця історія почалася ще рік тому. Молодий підприємець Андрій саме повернувся із заробітків. Одного дня до нього підійшли знайомі молодики і розповіли, що є люди, які можуть зашкодити йому у справах. А от вони, за певну винагороду, захистять його від недоброзичливців.
«Це не інкаше, як кришування, – обурюється Андрій, – Дай нам рубель, щоб ми знали, що ти з нами» .
Підприємець відмовився від послуг вимагачів. Сказав, що й сам дасть собі раду: «Може хтось і траплявся їм такий, що згоджувався платити гроші, чи може змушували кого. Я їм платити не збирався. Вони вже не боялись ні Бога, ні чорта. Думали, що можуть все».
Тоді хлопці стали навідуватись до Андрія щомісяця. І кожного разу переконували, що йому без них ніяк. Коли аргументи закінчилися, перейшли до погроз.
«Казали, що вб’ють,- згадує Андрій, – Вони по кілька приходили, по-двоє, по-троє. Вони вже нічого не боялися. Серед білого дня, у людних місцях кричали до мене: «Ми тебе спершу покалічимо, а потім і вб’ємо. Коли будеш платити, коли будуть гроші? Дань давай».
Як з`ясував чоловік, він був не єдиним, кого намагались «кришувати» місцеві рекетири. А от усіх, хто відмовлявся від співпраці з ними, чекали неприємності. 
 «Я був не один такий, – зізнається Андрій, – Тільки ніхто не хотів мати з ними проблеми. А були випадки, що й голову розбивали молотком і стріляли, і Бог зна що робили». 
Згодом вимагачі зрозуміли, що не домовляться з Андрієм. І пообіцяли залишити його у спокої. Однак, за спокійне життя знову зажадали винагороду – 2 тисячі доларів.
«Якщо ти хочеш від нас «спригнути», дай нам «відкат», – згадує підприємець свою розмову з вимагачами, – Одним словом – цирк якийсь». 
Це й стало останньою краплею, яка вичерпала терпіння Андрія. Він звернувся до правоохоронців. 
«За цим фактом було порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 189 (Вимагання), – розповідає Ігор Краївський, старший слідчий СВ Жидачівського РВ у Львівській області. – Підозрювані особи були затримані. Допитали свідків, потерпілих. Всі вони підтвердили факт вчинення злочину». 
Вимагачів затримали, однак, історія на цьому не завершилась. Андрія і далі перестрівають на вулицях. Правда, тепер вже не вимагають, а пропонують йому гроші. Просять відмовитись від своїх свідчень. «Знайомі якісь їхні до мене постійно підходять, пропонують гроші. Але мені гроші не потрібні, мені не треба цих грошей кривавих. Вони з людей їх, з якихось бідолах «стрясали», а тепер хочуть гроші мені платити».
За вимагання молодиків можуть засудити на строк від трьох до семи років позбавлення волі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *