ОСТАННІ НОВИНИ

На День молоді до Львова приїдуть 100 дітей з Москви

Львівський портал

|

У рамках Міжнародного фестивалю «Юні таланти під покровом Короля Данила» до Львова цього тижня приїхали малювати діти з Москви. Для  них заплановані різні пленери, серед найцікавіших – пленер у День молоді на площі Ринок. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Мета цього фестивалю – багатогранно розвивати творчі здібності та художню культуру дітей засобами мистецтва, формувати художньо-естетичні смаки, розвивати інтерес до пізнання творів мистецтва засобами музейної педагогіки, створювати умови для творчого спілкування та самореалізації, ознайомити учасників Фестивалю зі старовинним містом Лева та замками й музеями Львівщини, а також сприяти розвитку дружніх стосунків та творчому спілкуванню дітей різних регіонів України та світу.

«Вже сьогодні ми зустрічаємо 100 учнів Московської школи. Вони перебуватимуть у Львові більше 20 днів. Сьогодні запланована екскурсія у Стрийський парк та поїздка старим трамваєм. Потім діти візьмуть участь у екскурсіях замками Львівщини, відвідають музеї Львова. Також у нас запланований пленер на горі Захар Беркут. Хочемо на День молоді зробити пленер на площі Ринок», – розповіла редактор Всеукраїнського освітньо-мистецького часопису «Артклас» Ольга Михайлюк.

За словами організаторів фестивалю, на наступний – десятий фестиваль приїдуть учасники з Франції.

«Для міста дуже важливі такі заходи. Вони дають змогу нашим дітям познайомитися зі своїми ровесниками з інших країн, обмінятися з ними досвідом, а учасникам з інших міст ознайомитися зі Львовом, його культурою, архітектурою. У результаті місто отримує хороший Міжнародний фестиваль, який дає поштовх до розвитку дитячого мистецтва», – вважає начальник управління культури Андрій Вороновський.

Загалом робота Фестивалю триває протягом року, однак найбільше подій відбувається саме у травні-червні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *