ОСТАННІ НОВИНИ

Ціни на продукти харчування на Львівщині суттєво знизились

Львівський портал

|

У травні 2011 року на споживчому ринку України та Львівської
області темпи зростання споживчих цін знизились. Індекс споживчих цін становив
в Україні 100,8%, у Львівській області – 100,4%. Про це повідомляє Головне
управління статистики у Львівській області, інформує прес-служба ЛОДА.

У Львівській області у травні 2011 року порівняно з квітнем приріст
цін на продукти харчування знизився і становив 0,2%, проти 2,2% у  попередньому місяці.

Упродовж місяця спостерігалось сезонне зниження цін на
молочні продукти і яйця (у середньому на 5,6%). На 9,5% здешевіло молоко, на
3,3%– сметана, на 1,8% – сир і м’який сир, на 17,9% – яйця.

У середньому на 4,2% знизились ціни на овочі, що зумовлено значним
зниженням ціни на капусту (на 27,5%), огірки і помідорки закритого ґрунту
(відповідно на 26,1% і на 4,6%). Проте подорожчали овочі минулорічного врожаю:
буряки (на 17,5%), морква (на 16,6%) і картопля (на 10,7%).

Спостерігалось зниження цін на олію та жири, у тому числі,
на 3,2% подешевіли тваринні жири, на 2,2% – масло вершкове, на 1,7% – олія
соняшникова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *