ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройде «Вулична мода»

Львівський портал

|

Цієї п’ятниці, 17 червня, о 16.00 ЛМГО «Спільнота взаємодопомоги «Оселя» спільно з театром «Пані Кураж» та ЛМГО «Музей ідей», Міжобласна волонтерська організація «СВІТ-Україна» проведуть акцію «Вулична мода» під гаслом «Нові старі речі». Про це повідомляють організатори заходу.

Мета акції – змоделювати не лише модний показ, а й спільноту, яка вміє цінувати навіть незначні речі та ділитися ними з іншими.

У більшості країн світу спільноти «Емаус», до яких належить «Оселя», займаються збиранням вживаних речей, від яких відмовляються люди, щоб вберегти їх від марнотратства.

Основна діяльність «Оселі» також полягає в тому, щоб збирати всюди, де це можливо, різні речі, робити їх придатними до вжитку, примножувати свої старання у служінні потребуючим.  

«Цією акцією ми продемонструємо речі, від яких вже хтось відмовився. Вони могли бути втрачені, але разом ми намагаємося їх зберегти, щоб вони могли послужити тим, для кого статус і ціна не мають значення. І справа зовсім не в речах і в тому як вони виглядають, а в тому як ми почуваємося в них і який зміст вкладаємо. Якщо ми навчимося цінувати те, що на перший погляд неважливе, і будемо ділитися цим з іншими, то станемо самодостатньою громадою», – зазначили організатори.  

Акція складатиметься з кількох показів, що відтворять моду попередніх десятиліть. У акції візьмуть участь мешканці, працівники, волонтери та друзі «Оселі».  

Останній вихід моделей організатори залишать для глядачів – вони самі зможуть підготувати колекції з запропонованого одягу.  

Акція завершиться демонстрацією вживаних декорованих тарілок арт-майстерні «Оселі». Всі колекції з показу можна буде придбати після показу.  

Акція відбудеться за підтримки Міжобласного благодійного фонду «Фонд розвитку Карпатського Єврорегіону» та Міжнародного фонду «Відродження».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *