ОСТАННІ НОВИНИ

Як уберегтися від холери чи кишкової палички

Львівський портал

|

Усі інфекційні стаціонари Львівської області на сьогодні повністю готові на випадок виявлення хворих на холеру чи кишкові інфекції. Про це сьогодні під час під час прес-конференції у Незалежному громадському прес-центрі «Львівський вибір» «Україна епідемічна: як уберегти громадян від смертельних інфекцій?» повідомила позаштатний лікар-епідеміолог головного управління охорони здоров`я Львівської ОДА Наталія Тімко.

«Основна мета лікарів та епідеміологів Львівщини на сьогодні – максимально проінформувати населення про інфекційні хвороби, які можуть поширюватися по Україні і не допустити зараження ними людей», – зазначила вона.

Відтак, за словами Н.Тімко, серед медпрацівників та жителів області зараз проводиться освітня робота. Медикам, зокрема, пояснюють як розпізнати хворобу, як правильно надати допомогу при певній інфекції і куди розмістити таких хворих. «Якщо людина, приїхавши з місць, де поширені ці інфекції відчуває якісь симптоми, то потрібно негайно звернутися до лікаря, бо вона наражає на небезпеку не лише себе, але й своїх близьких. Першими симптомами холери є розлади кишково-шлункового тракту, пронос та блювота. Іде швидке зневоднення і людині дуже погано. Головне відразу звернутися до лікаря. Жодна реклама, жодні чудо-препарати, про які нам розповідають з екранів телевізорів, не можуть врятувати людину без консультації лікаря», – наголосила лікар-епідеміолог.

Аби попередити захворюваність на холеру чи кишкові палички, зазначила Н.Тімко, громадянам слід дотримуватися простих правил: уникати контакту з хворими, мити руки перед вживанням їжі, після відвідування туалету, після контакту з домашніми тваринами, мити руки після того, як розробили м’ясо та й загалом мити руки перед тим, як розпочати готувати.

Крім того, Наталя Тімко зазначила, що перед тим як вживати свіжі овочі, їх слід ретельно помити під гарячою водою – не нижче 60 градусів. Усі овочі і фрукти, які можливо почистити від шкірки – треба чистити і ще раз мити, оскільки ніж, яким чистимо продукти харчування, також може розповсюджувати інфекцію. Також слід мати кілька роздільних дощечок – для готових продуктів та сирих. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *