ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція вимагає персональні дані на членів львівської “Батьківщини” через 9 травня

Львівський портал

|

 Сьогодні, 15 червня, лідера Львівської «Батьківщини» Романа Ілика було викликано на допит у Львівське міське управління міліції.  Як повідомляє прес-служба ЛОО ВО “Батьківщина”, під приводом розслідування кримінальної справи, порушеної щодо подій 9 травня у Львові, слідчі вручили голові партійного осередку запити про надання копій установчих документів організації, а також анкетні дані усіх членів Львівської обласної «Батьківщини».

«Львівська «Батьківщина» – чи не єдина політична сила, яка ще напередодні 9 травня публічно заявила, що не братиме участі у провокаціях, які готує влада спільно з радикально налаштованими партіями. І ця позиція усім була добре відомо. Очевидно, що мета сьогоднішнього допиту цілком інша – під надуманим приводом отримати особисту інформацію не лише про голову обласної партійної організації, але й адреси, телефони усіх партійців, яких налічується в області понад 26 тисяч. Отримавши такі дані, партійців можуть переслідувати за політичними переконаннями», – зазначив Роман Ілик.

За його словами, це вперше за усі роки існування партії, міліція вимагає інформацію про кожного партійця. «Звичайно, ми розцінюємо це як чергову спробу послабити позиції партії, яка на сьогодні є справжньою опозицією», – зазначив Роман Ілик.

Відповідно до статей 32, 36 Конституції України, статей 7, 8 Закону України “Про об`єднання громадян”, ст. 5 Закону України “Про громадські організації”, ст. 4 Закону України “Про політичні партії в Україні”, вимога про зазначення в офіційних документах членства в об`єднаннях громадян, в т.ч. політичних партіях, не допускається і не може бути розголошеною без згоди особи. Втручання з боку органів державної влади та органів місцевого самоврядування або їх посадових осіб у внутрішню діяльність політичних партій та їх місцевих осередків забороняється.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *