ОСТАННІ НОВИНИ

Нардеп Пилипенко засмутив націоналістично налаштованого тата

Львівський портал

|

Позафракційний народний депутат Володимир Пилипенко, якого пов`язують з керівником Головного управління з питань судоустрою Адміністрації Президента Андрієм Портновим, на сьогоднішньому засіданні Верховної Ради не підтримав законопроект N8293, яким передбачалася денонсація «харківських угод» між Україною і Росією.

Даний законопроект не був включений до порядку денного – за його розгляд проголосували лише 113 народних депутатів: 69 – від БЮТ, 37 – від НУНС, 3 – від групи "Реформи заради майбутнього" і 4 позафракційних.

Як відомо, Володимир Пилипенко пройшов до Верховної Ради за списками Блоку Юлії Тимошенко під номером 169. Поряд з трьома іншими депутатами він входив до неформальної групи Андрія Портнова. Пилипенко був виключений з БЮТ після переходу Портнова на роботу в Адміністрацію президента, так як після цього почав голосувати синхронно з провладною більшістю.

У той же час батько Володимира Пилипенка – Пилип – є депутатом Львівської обласної ради від ВО «Свобода», яка підписання «харківських угод» трактувала як злочин проти України.

Нагадаємо, угода про продовження строку базування Чорноморського флоту Російської Федерації в Криму до 2042 року була підписана 21 квітня 2010 року в Харкові президентами України і Росії Віктором Януковичем і Дмитром Медведєвим.

27 квітня 2010 року Верховна Рада ратифікувала «харківські угоди». При цьому в парламенті відбулася одна з найбільший бійок між провладними та опозиційними фракціями.

Експерти зазначають, що підписання «харківських угод» не дало очікуваного економічного ефекту у вигляді зниження вартості російського газу для України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *