ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові зроблять голову Гребєнщікова із сала

Львівський портал

|

Сьогодні у Львові відкрився перший і єдиний у світі музей «Сало». Це унікальний мистецький проект, створений відомим художником-дизайнером Борисом Бергером. За задумом авторів проекту, музей «Сало» – це постійно діючий арт-центр, де будуть відбуватися концерти та фестивалі сучасного мистецтва, літературні читання, перформанси, виставки відомих українських та закордонних художників, скульпторів, відеоарт, фотовиставки, покази моди, а також, звичайно, можливість чудово провести час і відпочити.

Сьогодні ж відкрився музей «Сало» міжнародною виставкою сучасного мистецтва. В експозиції представлено роботи відомих митців з України, Німеччини, Росії, Литви: Олександра Ройтбуда, Леся Подерв’янського, Андрія Сагайдаковського, мистецької групи «Сині носи», Андрєя Більжо, Андрєя Бітова, Марка Ротко, Арт-групи «Вогняні СалоМандри», Бориса Бергера, Іллі Лєвіна, Кості Смолянінова, Мирослава Дедишина, Надєжди Романової та ін.

Відзначили також і унікальний мистецький витвір «Серце з сала», який можна побачити практично при вході до музею. Цей експонат отримав відзнаку – диплом Книги рекордів України «Найбільше в світі серце з сала».

Витвором мистецтва також є Салоарт-кухня. Кожна страва – це мистецький об’єкт, який відвідувач музею може замовити в Салоарт-меню, розробленому кулінарною майстернею музею «Сало».

Як зазначила під час презентації музею Н.Романова, усі митці, що працювали над створенням цього проекту, від душі повеселилися під час творчого процесу. «Тепер я бажаю веселитися й усім відвідувачам та чим далі занурюватися у сало», – зазначила Н.Романова.

За словами відомого львівського ресторатора Марка Зархіна, незабаром музей «Сало» відвідає легенда російського року Борис Гребєнщіков. «За нашим задумом для усіх відомих відвідувачів буде виготовлятися їх голова з сала. Можу анонсувати, що голова Гребенщікова вже замовлена для виготовлення», – зазначив Б.Гребєнщіков. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *