ОСТАННІ НОВИНИ

УБОЗ викрив махінації із заготівлею лісу на сотні тисяч гривень

Львівський портал

|

Працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю у Львівській області викрито злочинну групу, що діяла у лісовій галузі, повідомляє ВЗГ ГУМВСУ у Львівській області.  

До складу групи входили директор, його заступник, лісничий, старші майстри лісу одного з військових лісгоспів та приватні підприємці. Об’єднавшись, змовники розробили схему незаконного заволодіння лісопродукцією для її подальшої реалізації.

У 2009 – 2010 роках службовці умисно занизили кількість дерев, призначених для вирубки, а також занизили загальну кубомасу цих дерев на загальну суму понад 1 млн. гривень.

Згодом, службові особи лісгоспу, згідно раніше укладених договорів, передали лісосіки, на яких було занижено кількість і загальну кубомасу дерев, у вирубку приватним підприємствам.

Так, службовці лісгоспу, за попередньою змовою із одним із приватних підприємств за такою ж схемою впродовж минулого року вчинили розкрадання 312 м. куб. не облікованої лісопродукції на суму 580 тис. гривень.

За зібраним працівниками УБОЗу матеріалами, прокуратурою порушено кримінальну справу за зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення, а також вирішується питання про порушення кримінальної справи за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *