ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні львів`ян випробовуватимуть на знання іноземних мов

Львівський портал

|

10 червня у Києві, Львові, Харкові і Донецьку відбудеться Всеукраїнський флеш-моб “Do you speak English?”. Про це повідомляють організатори заходу.  На центральних площах міст, на залізничних вокзалах та в аеропортах флешмобери вдаватимуть туристів і будуть звертатися до перехожих, міліціонерів, представників комунальних служб, громадського транспорту виключно англійською з проханнями пояснити як краще дістатись тієї або іншої частини міста, пам’ятки архітектури, іншої знакової споруди, де знаходиться найближче відділення міліції чи лікарня.

Після спілкування перехожим роздаватимуть українсько-англійський розмовники із найбільш вживаними висловами.

У Львові флеш-моб розпочнеться о 13:30 біля пам’ятника Іванові Франкові. До 14:00 буде проводитись інструктаж та вирішуватимуться організаційні питання. Далі учасників буде розділено на 3 групи: 1-а група рухатиметься за маршрутом Оперний театр – площа Ринок – Львівська ОДА; 2-а група курсуватиме парком Костюшка до пам’ятника С. Бандері, звідти – до залізничного вокзалу та міжнародної автостанції; 3-а група відправиться у аеропорт.

Метою акції є не лише виявити рівень готовності міщан спілкуватися з іноземцями, але й підготувати волонтерів до роботи під час футбольного чемпіонату і зламати стереотип у суспільстві, що волонтерство – даремна безоплатна праця. Якщо з цього приводу говорити про закордонний досвід, то, згідно соціологічних досліджень, 19% населення Франції хоча би раз у житті долучались до волонтерських акцій, кожен третій німець є волонтером, присвячуючи принаймні 15 годин на місяць роботі у добровільницьких асоціаціях, проектах і групах взаємодопомоги, 26% японців мають досвід волонтерства у минулому, майже третина ірландців вважають себе волонтерами.

Організаторами флеш-мобу є Інформаційний портал “Всеукраїнський центр волонтерів – 2012”, ЛМ ВМГО “Фундація Регіональних Ініціатив” та ГО Центр “Молода Дипломатія”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *