ОСТАННІ НОВИНИ

Колесніков твердить, що олімпіаду у Львові буде легше провести, ніж Євро

Львівський портал

|

Зимові Олімпійські ігри 2022 буде легше організувати, аніж єврочемпіонат. Олімпіаду отримує місто, а футбольний турнір – країна, тому нам буде значно легше сконцентруватися на підготовці одного регіону – Львова та п’яти західноукраїнських областей. Про це на підсумковому брифінгу після інспекційного туру українськими чотирма містами Євро-2012 сказав Віце-прем’єр – Міністр інфраструктури України Борис Колесніков.  

За його словами, поки що зарано оцінювати шанси на перемогу української заявки на проведення Олімпіади-2022. «Давайте дочекаємося 2 липня, бажано з нашою збірною, хоча тут багато залежить від Григорія Суркіса, й тоді ми зробимо рішучу заяву, хоча по суті ми вже розпочали роботу над майстер-планом по Львову», – зазначив пан Колесніков.

Він додав, що найсерйозніша підготовка до зимових Олімпійських ігор 2022 року розпочнеться після Євро-2012. «Найсерйозніша підготовка розпочнеться після Євро-2012. Ми маємо побудувати 40-45% затребуваної не туристичної інфраструктури – це бобслейна та біатлонна траси, підготувати рівнинні види спорту, а також підйомник. Усе інше, що може бути потрібне для самої Олімпіади – 15-тисячний палац для фігурного катання та хокею – це споруджуватимемо лише після отримання права на отримання Олімпіади», – наголосив Віце-прем’єр. 

Та, як акцентував урядовець, багато країн, які мали навіть дуже серйозну інфраструктуру, проходили не один кандидатський строк. «Будемо сподіватися на блискавичну перемогу, але як уже дасть Бог. Нам не потрібно працювати над своїми недоліками, а треба розвивати власні переваги», – резюмував Борис Колесніков.

Інформаційний центр «Україна-2012»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *