ОСТАННІ НОВИНИ

24 податківці погоріли на хабарах

Львівський портал

|

За січень-квітень 2011 року правоохоронними органами порушено 124 кримінальні справи стосовно працівників органів державної податкової служби та за фактами скоєння ними злочинів (за відповідний період 2010 року – 146).

З цього переліку 89 справ порушено за матеріалами Управління внутрішньої безпеки ДПА України (за 4 місяці 2010 року – 120 справ). За одержання хабара (ст.368 КК України) стосовно працівників органів ДПС порушено 24 кримінальні справи (у січні-квітні 2010 року – 29 справ).

Про це під час прямої телефонної лінії "Суспільство проти корупції" повідомив заступник начальника відділу Управління внутрішньої безпеки ДПА України Євген Сафонов, інформує сайт ДПА у Львівській області.  

За його словами, зменшення показників виявлених злочинів та правопорушень відбулось за рахунок системної профілактичної роботи підрозділів УВБУ в органах ДПС та вжиття заходів щодо упередження таких злочинів на етапі їх підготовки.

Євген Сафонов підкреслив, що підрозділи внутрішньої безпеки податкової служби приділяють особливу увагу розгляду звернень громадян щодо можливих неправомірних дій працівників органів державної податкової служби.

Так, з метою забезпечення прав та інтересів громадян у січні-квітні 2011 року було розглянуто 447 таких звернень, із них 133 повністю або частково підтвердились.

Важливим аспектом у боротьбі з проявами корупції є упередження потрапляння до податкової служби осіб з низькими морально-діловими якостями. Підрозділи внутрішньої безпеки ретельно перевіряють кожну кандидатуру бажаючих працювати в податкових органах. Так, за січень-квітень 2011 року перевірено понад 1,6 тис. кандидатів на посади в органах ДПС, з них 45 не погоджено.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *