ОСТАННІ НОВИНИ

Комуністи і «Свобода» не поступляться принципами 22 червня

Львівський портал

|

ВО «Свобода» не буде поступатися принципами і домовлятися з Комуністичною партією України про відзначення 70-річчя від початку Великої Вітчизняної війни 22 червня у Львові. Про це сьогодні під час дебатів у Прес-клубі повідомив депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» Андрій Хомицький.

Відповідаючи на запитання модератора дебатів, за яких умов ВО «Свобода» і КПУ готові поступитись принципами і розминутись – різними шляхами – 22 червня, А. Хомицький відповів: «Чи готові ми поступитися? Звичайно, що ні. «Свобода» завжди йде прямо. Ніким «Свобода» 22 червня не буде керувати. Я впевнений, що кожен громадян вийде і в них буде певна адекватна реакція на ті події. Не знаю, можливо, хтось буде в стані психологічного афекту».

Своєю чергою, інший учасник дебатів, перший секретар Львівського обкому КПУ Михайло Стула відповів, що львівські свободівці та комуністи вже пробували домовлятись про мирне проведення акцій напередодні 9 травня, проте це не дало результатів.

«Ми і 9 травня домовлялись у міському відділі міліції. Один з націоналістів, будемо так говорити – “озабочених”, закликав, що «ми будемо всіх мочити». Більше того ми зробили витримку, заказали автобуси. Щоб забезпечити порядок. Ми тоді домовлялись: давайте ви раніше, ми пізніше. На 22 червня ми також це пропонуємо. У нас є свої герої, у вас – свої», – сказав М. Стула.

Окрім того, А. Хомицький додав, що 22 червня відзначатиме так: зранку вийде в костюмі та краватці, а ввечері – у спортивному костюмі.

Нагадаємо, лідер українських комуністів Петро Симоненко заявляв, що 22 червня українські та російські комуністи планують приїхати до Львова, щоби відзначити 70-у річницю початку нападу Німеччини на СРСР.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *