ОСТАННІ НОВИНИ

Підвищення прохідного бар`єру вигідне регіоналам і БЮТ, вважають у “Свободі”

Львівський портал

|

Підвищення прохідного бар`єру на парламентських виборах вигідне для для політичних сил, що мають великі рейтинги, заявив сьогодні під час бліц-дебатів у прес-клубі представник ВО “Свобода” Олег Махніцький.

“П`ятипроцентний поріг вигідний тим, хто зараз має більший рейтинг, а це всього кілька партій. Він вигідний насамперед Партії регіонів та БЮТ чи “Батьківщині”, як вона буде називатися. Ми вважаємо, що це недемократично, бо бар`єр мав би бути нижчий” – наголосив він.

О. Махніцький також підкреслив, що ВО “Свобода” негативно ставиться до зміни виборчої системи на змішану. На його думку, таким чином чинна влада хоче вберегти свої позиції, зважаючи на радикальне падіння рейтингу.

“Вони пишуть закон під себе, бо розуміють, що втрачають позиції. Регіонали не наберуть більшість голосів за виборчими списками, тому хочуть відновити мажоритарні округи, в яких просуватимуть своїх людей, прямо не пов`язаних з партією” – наголосив він.

Нагадаємо, міністерство юстиції оприлюднило проект нового закону про вибори до парламенту, який передбачає підвищення прохідного порогу з трьох до п`яти відсотків, зняття в бюлетенях графи “проти всіх” та зміну системи на змішану — пропорційно-мажоритарну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *