ОСТАННІ НОВИНИ

Львів`янина запроторили в психлікарню і вимагають хабар - “Міжнародна амністія”

Львівський портал

|

32-річного українця Ростислава Чапрана помістили в психіатричну лікарню, а міліція вимагає у його батьків хабар розміром 3000 євро за звільнення сина. Про це заявила міжнародна правозахисна організація Amnesty International.

Як повідомляється, "4 квітня Чапран з`явився у відділення міліції у Львові після того, як йому сказали, що його розшукували співробітники правоохоронних органів. Родичі повідомили йому, що міліціонери запитували про його місцезнаходження, але не пояснили, навіщо його шукають".

У повідомленні йдеться, що "друг Чапрана, який працює в міліції, припустив, що з ним, можливо, просто хотіли поговорити, і тоді він вирішив піти в міліцію. Батько дав йому з собою 60 доларів "на всякий випадок".

"Коли Чапран з`явився у відділення міліції, йому пред`явили звинувачення в "хуліганстві" і засудили до 15 діб адміністративного арешту: у міліції стверджували, що він нібито кричав на вулиці. Його помістили у львівське СІЗО. Дев`ятнадцятого квітня по закінченні терміну арешту йому було сказано, що він звинувачується в замаху на вбивство у зв`язку з бійкою, у якій він брав участь в 1999 році", – йдеться в повідомленні.

"У той же день мати і вітчим Чапрана, що живуть і працюють в Бельгії, отримали смс з пропозицією зателефонувати за номером, з якого було відправлено смс, щоб поговорити про сина. Коли вони зателефонували за цим номером, їм відповіли, що вони говорять зі слідчим міліції. Мати та вітчим Чапрана повідомили Amnesty International, що слідчий вимагав у них 3000 євро за звільнення сина. Під час розмови вони чули музику і п`яні голоси. Чапрана утримували під вартою ще 10 днів без будь-яких юридичних підстав", – стверджує організація.

За інформацією Amnesty International, "в кінці квітня Чапрана відправили до психіатричної лікарні. Як стверджує влада, він знаходиться на примусовому психіатричному обстеженні. Родичам і адвокату Чапрана не пред`явили ніяких юридичних підстав для утримання його під вартою".

У львівській міліції не підтвердили і не спростували цю інформацію.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *