ОСТАННІ НОВИНИ

Буряки з Нідерландів, капуста з Польщі – звідкіля в Україну везуть овочі

Львівський портал

|

У квітні 2011 року імпорт овочів до України виріс до 41,5
тис. тонн, що вдвічі більше, порівняно з квітнем 2010 року.

За даними Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу»
(УКАБ), картоплю здебільшого ввозили з Єгипту і Нідерландів, капусту – з Польщі
і Македонії, помідори – з Туреччини, цибулю – з Єгипту і Польщі, моркву і
столовий буряк – з Польщі і Нідерландів.

Експерти УКАБ пояснюють активність імпорту значним
зростанням цін на овочі в Україні, який виник через нерозвиненість
інфраструктури і обмеженість пропозиції вітчизняних овочів. «Нездатність
зберегти і довезти з мінімальними втратами вирощену продукцію до споживача є
основною причиною зростання цін та імпорту овочів в Україну», – відзначив
експерт аграрних ринків УКАБ Роман Сластен.

За його словами, проблема «сховищ і ринків» у наступні
декілька років буде основним чинником подорожчання овочів у зимово-весняний
період. «Зрушення в питанні розвитку інфраструктури поки що мінімальні:
сільгосппідприємства поки що не дуже зацікавлені в овочівництві і
картоплярстві, господарства населення просто не мають фінансової можливості
будувати сучасні сховища, а державна підтримка в даному питанні також
недостатня», – пояснив Р.Сластен.

УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *