ОСТАННІ НОВИНИ

Депутата від ВО “Свобода” залишили під вартою

Львівський портал

|

Сьогодні суд виніс рішення обрати запобіжний захід утримання під вартою для депутата Пустомитівської районної ради від ВО "Свобода" Степана Підкуймухи. Слухання справи відбувалося в Галицькому районному суді міста Львова. Про це повідомляє прес-служба ЛОО ВО “Свобода”. 
Степан Підкуймуха продовжує голодування, про яке оголосив 21 травня.
Нагадаємо, що Степана Підкуймуху затримали 20 травня 2011 року, коли він прибув у Львівське міське управління МВСУ на допит як свідок у справі щодо подій 9 травня у Львові. Згодом йому повідомили, що проти нього прокуратура порушила кримінальну справу за статтями 293 і 296 (ч.2) Кримінального кодексу України.
Депутатові Степанові Підкуймусі інкримінують "організацію групових дій, що призвели до грубого порушення громадського порядку або суттєвого порушення роботи транспорту, підприємства, установи чи організації, а також активну участь у таких діях", що карається штрафом до п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців (ст293).
За статтею 296 (ч. 2) його звинувачують в "хуліганстві, грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, вчиненому групою осіб", що карається обмеженням волі на строк до п`яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *