ОСТАННІ НОВИНИ

Незабаром львів’яни визначать найкращого кельнера

Львівський портал

|

21 травня Львів третій рік поспіль святкуватиме День кельнера,
повідомляє прес-служба Львівської міської ради. 

Нагадаємо, у 2009 році вперше з ініціативою про відзначення
Дня кельнера у Львові виступив львівський ресторатор Вардкес Арзуманян. Тоді
було нагороджено 27 кельнерів. Вже наступного року до цього заходу долучилося
значно більше рестораторів, і нагороди отримали 34 кельнери. Саме тому
Львівська міська рада разом з Гільдією рестораторі вирішила вшанувати роботу
кельнерів і цього року. Святкування проводиться з метою підвищення престижу
професії офіціантів та спонукання молоді до навчання цієї професії.

«Сьогодні часто сприймають професію офіціанта не престижною
чи не серйозною. Але це не так. Офіціант – це не просто людина, що обслуговує
нас в ресторані. Сучасний офіціант – це освічена людина, у якої, по-перше,
повинна бути добре поставлена мова, по-друге, вміння добре розбиратися в
гастрономії, у винах, етикеті. Крім цього, офіціант повинен знати ази
психології, адже це та людина, що створює атмосферу за кожним столиком. Нарешті
– це важка фізична праця», – розповіла заступник начальника управління
економіки Вікторія Довжик.

Тож, за її словами, Львівська міська рада звернулася до
керівників ресторанів, кав’ярень і кафе з пропозицією провести опитування серед
відвідувачів своїх закладів щодо визначення найкращого кельнера 2011 року
закладу та відзначити їх 21 травня. Було розіслано близько 700 листів. На сьогодні
формуються списки тих закладів харчування, які виявили бажання долучитися до
акції.

Вардкес Арзуманян, який два роки тому саме і запропонував
провести свято «Подаруй кельнерові квітку» закликав всіх власників та
директорів ресторанів одягнути фартух і обслуговувати відвідувачів. «Саме
обслуговувати, а не прислуговувати відвідувачам. Я сам брав участь у такому
заході. В цей день в одному зі свої ресторанів я одягаю фартух і працюю разом
зі всіма. Це колосальний досвід. Тоді тобі не потрібна жодна статистика роботи,
ти все бачиш на власні очі. Всім рестораторам раз в рік необхідно попрацювати
кельнером», – сказав він.

«Ми закликаємо львів’ян та наших гостей, які підуть 21
травня в львівські ресторани та кав’ярні, подарувати своєму кельнеру або
кельнерці весняну квітку, подякувавши за їх важку роботу. А власникам та
директорам ресторанів Львова пропонуємо особисто одягнути форми офіціантів та з
18:00 до 21:00 год. та обслуговувати клієнтів своїх закладів», – додала
Вікторія Довжик.

До речі, цьогоріч вперше відбудеться голосування серед
відвідувачів ресторанів, кав’ярень та кафе, яке визначить найкращих кельнерів
цих закладів. У кожному з закладів, які долучилися до акції, будуть анкети, в
яких відвідувачі зможуть відзначити свого улюбленого кельнера.

Як зауважили організатори свята, таких захід не має аналогів
у Європі.

Відзначення грамотами директора департаменту економічної
політики та подяками міського голови кращих кельнерів відбудеться у Львівській
міській раді, за заявками керівників ресторанів, кав’ярень та кафе (на їх
власний розсуд). Заявки приймаються до 19 травня у відділі економічного
розвитку управління економіки за адресою пл. Ринок, 1, кім. 429, тел.:
297-57-64, факс 235-42-26.

Нагородження 
відбудеться 21 травня о 13:00 год. в каб. 230 (пл. Ринок, 1), а ввечері
у нічному клубі «Метро» (вул. Зелена, 14) відбудеться «кельнер-паті».

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *