ОСТАННІ НОВИНИ

У Януковича кажуть, що Росія не причетна до заворушень у Львові

Львівський портал

|

Росія не причетна до заворушень у Львові 9 травня. Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив офіційний представник президента в парламенті Юрій Мірошниченко.

Мірошниченко зазначив, що Віктор Янукович уже відреагував на події у Львові й доручив провести об`єктивне розслідування того, що сталося.
“Депутати Луганської облради мають право на свій погляд, але робити із цього політику і намагатися якимось чином роздмухувати цей конфлікт – не повинно цього бути. Цього не буде. Президент цього не допустить”, – заявив представник глави держави.
При цьому, на думку депутата, прийняття закону про вивішування червоного прапора 9 травня не було реальною причиною конфлікту у Львові.
“Не прапор став причиною, і не прийняття цього закону Верховною радою стало причиною зіткнень. Адже прапор – тільки предмет. Емоції породжувалися нетерпимістю. А приводом може бути чи то прапор Перемоги, чи то звертання російською мовою у Львові або українською десь на сході країни”, – додав він.
Мірошниченко назвав професійними дії міліції під час заворушень. Він також виключив імовірність того, що ці події було сплановано Росією.

Крім того, Мірошниченко впевнений, що Держдума Росії перед тим, як приймати заяву “У зв`язку з екстремістськими проявами у місті Львові під час святкування Дня Перемоги” мала б проконсультуватися з депутатами українського парламенту.
“Не можу не звернути увагу, що у таких чутливих питаннях як міжнародні відносини завжди треба бути дуже і дуже виваженим. І в цьому сенсі коментуючи події в російському парламенті, я можу сказати – мабуть варто було консультуватись із депутатами Верховної ради України. У нас є асамблея міжпарламентська, є досить стабільні і системні зв`язки, для того, щоб не підливати масло в вогонь”, – заявив Мирошниченко.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *