ОСТАННІ НОВИНИ

“Газета по київськи” готова страйкувати

Львівський портал

|

Колектив «Газети по-київськи» оголосив передстрайкову готовність і звертається до читачів, вітчизняних і зарубіжних ЗМІ в пошуках солідарності і підтримки. Про це йдеться у відкритому листі працівників редакції.

"Минулої п´ятниці, 11 березня 2011 року, а також у понеділок і вівторок, 14 і 15 березня 2011 року, «Газета по-київськи» не вийшла у світ, бо друкарня відмовилася друкувати тираж. Судячи з усього, на друкарню УПМ, нашого давнього і надійного партнера, чинять тиск.

Але це почалося не минулого тижня. У нас створюється враження, що вже досить давно та системно тиснуть і на керівництво газети. Інакше не можна пояснити, чому на редакційних летючках від нас стали прямо вимагати «не нариватися», не виходити за рамки інформаційного жанру, уникати критичних коментарів. Але ж добре відомо: якщо журналіст, і не намагається говорити правду, то йому слід прощатися з професією. Ми намагалися робити максимально виважені, спокійні по тону публікації, але все-таки ті, які піднімають питання, що реально цікавлять і зачіпають українське суспільство. І у нас є всі підстави вважати, що нинішній безпрецедентний тиск пов´язаний з появою останнім часом низки таких чесних публікацій. У цілому складається враження, що комусь хочеться задушити «Газету по-киевски», яка відома як джерело об´єктивної і, ймовірно, не завжди упередженої інформації.

В аналогічній ситуації знаходиться безкоштовна столична «Газета нашого району». Під загрозою вихід наших міських тижневиків у найбільших містах України: «Газеты по-одесски», «Газеты по-днепровски», «Газеты по-донецки», «Газеты по-харьковски», «Газети по-львівськи».

Між тим, вчора в інтернеті з´явилися суперечливі повідомлення, де одне «неназване джерело в редакції» повідомляє, що «газету не друкують, бо немає грошей», а інше, знову-таки анонімний наш колега стверджує, що на рахунках газети близько 1 млн . 400 тис. гривень, але рахунку чомусь заблоковані.

Ми розуміємо, що комусь вигідно звести все в економічну площину мовляв, багато газет зараз перестають виходити через брак грошей, і тому стверджуємо: це не про наше видання. Незважаючи на всі труднощі, ми зберегли високе місце в рейтингу, наростили аудиторію, нарощуємо доходи від реклами. Будь-який неупереджений аналіз покаже, що «Газета по-киевски» один із найбільш успішних проектів на ринку щоденних газет в Україні. І ми не дамо розправитися з нашою і вашою, дорогі кияни, «Газетою …»

Опинившись в ситуації безпрецедентного тиску, трудовий колектив прийняв рішення оголосити передстрайкову готовність і поширити цю інформацію всіма можливими способами ", – йдеться у відкритому листі.

Нагадаємо, газета не вийшла з друкарні в п´ятницю, 11 березня і 14 березня. Керівництво пояснило це технічними причинами.  Учора, головний редактор «Газеты по-київськи» Сергій Тихий пояснив невихід свого видання організаційними причинами.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *