ОСТАННІ НОВИНИ

Ілик порадив Цимбалюкові допомогти селу матеріально

Львівський портал

|

Голова ЛОО ВО “Батьківщина” Роман Ілик радить голові ЛОДА Михайлові Цимбалюку допомгти селу матеріально. Про це повідомляє прес-служба обласногоосередку “Батьківщини”.

«Коли голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк говорить про те, що «кожен гектар на Львівщині має бути виораний, оброблений і засіяний», він мав би пояснити насамперед, що зробила обласна влада для того, аби це здійснити. А реалії, на жаль, такі, що обласна влада  не зробила нічого», – так прокоментував останні заяви голови ЛОДА Роман Ілик.

За його словами, в обласному бюджеті на Програму підтримки сільського господарства на Львівщині на 2011 рік передбачено всього лише 400 тис. грн. (тоді як попередня влада у 2010 р. заклала 7 млн. 280 тис.) Так само 400 тис. грн. передбачено на увесь рік для надання пільгових кредитів селянам. "Це лише невеликий приклад того, як турбується теперішня влада про село – не на словах, а на ділі», – каже Роман Ілик. Зважаючи на це, інакше як цинічними заяви губернатора не назвеш.

«Стрімке зростання ціни на дизпаливо, відсутність якісного насіння, неможливість взяти сьогодні кредит сільгоспвиробникові – ось про що в першу чергу мав би говорити добрий господар напередодні посівної, аби вчасно вирішити усі проблеми», – вважає голова Львівської обласної «Батьківщини».

Роман Ілик звертає увагу обласного керівництва на інший бік проблеми. У той час, коли критично недофінансоване сільське господарство, 5,8 млн. грн. передбачено на допомогу чиновникам-депутатам, у яких завершився строк повноважень, а ще 1,7 млн. грн. передбачено для управління преси та інформації Львівської ОДА.

«З огляду ж на риторику останніх заяв голови ЛОДА Михайла Цимбалюка, які так і рясніють радянськими стереотипами, йому б вартувало вступити до комуністичної партії. Зокрема, політична оцінка діяльності Януковича, який виявляється став найбільшим захисником інтересів Львівщини, грізні заклики до ледь животіючого села «засіяти, виорати та обробити кожен гектар на Львівщині», так і нагадують призабуті лозунги комуністів. Але сьогодні 2011 – і голова Львівської облдержадміністрації мав би про це пам`ятати», – підсумував Роман Ілик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *