ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині у лютому ціни на м’ясо та молочні продукти впали, а на овочі та фрукти - зросли

Львівський портал

|

У лютому 2011 року на споживчому
ринку України та Львівської області зростання споживчих цін зменшилось. Індекс
споживчих цін становив в Україні 100,9%, у Львівській області – 100,7%. Про це
повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

За два місяці 2011 року приріст
споживчих цін (тарифів) в Україні становив 1,9%, у Львівській області – 1,7%.

На Львівщині у лютому 2011 року
порівняно з січнем приріст цін на продукти харчування зменшився і становив 0,5%
(проти 1,4% у січні). На окремі продукти ціни порівняно з попереднім місяцем
стали нижчими. У середньому на 1,9% знизились ціни на м’ясо та м’ясопродукти. Так,
на 8,7% подешевіла птиця, на 3,1% – свинина, на 1,2% – вироби з м’яса

делікатесні, на 0,3% – ковбаса
копчена.

Реклама партнерів

Аналогічна ситуація спостерігалась
з цінами на молочні продукти і яйця (ціни на них у середньому знизились на
1,6%). На 15,6% відбулось зниження цін на яйця, на 0,2% – 0,4% на сир твердий і
м’який. Водночас, на 0,9% подорожчало молоко і на 1,2% – кисломолочна
продукція. На решта молочних продуктів ріст цін не перевищував 0,5%.

Продовжувалось сезонне
подорожчання овочів і картоплі. Найбільше подорожчали: цибуля (на 14,1%),
гарбузи (на 12%), картопля (на 9,5%), морква (на 8,4%), буряк (на 6,3%),
капуста свіжа (на 3,5%). Також, суттєво зросли ціни на фрукти на 1,8% за
рахунок подорожчання яблук на 14,7%. Разом з тим, на 7,3% подешевіли цитрусові.

Хліб і хлібопродукти подорожчали
у середньому на 0,9%. На 1,8% зросли ціни на батони, на 1,1% – на хліб
пшеничний з борошна вищого ґатунку, на 0,5% – на хліб пшеничний з борошна
першого ґатунку і хліб житній, житньо-пшеничний. Значно піднялись ціни на крупи
і борошно: на 13,2% – на пшоно, на 9,5% – на перлові і ячні, на 5,7% – манні,
на 3,9% – пластівці вівсяні, на 2,2% – борошно, на 1,3% – рис. В межах 0,8% –
1,9% подорожчали булочні вироби, вафлі, печиво, торти.

Зросли ціни на олію та жири: на
2,2% подорожчав маргарин, на 0,8% – масло вершкове, на 0,7% – олія.

З риби та рибопродуктів на 1,8%
подорожчала риба жива, на 1,9% – скумбрія солона, копчена, на 4,6% – крабові
палички.

Значно більше, ніж минулого
місяця подорожчав цукор – на 2,8% (проти 0,9%). В межах 1% – 1,5% зросли
відповідно ціни на кондитерські вироби з цукру і шоколад.

На 0,7% подорожчали безалкогольні
напої, а саме: соки фруктово-ягідні – на 1,5%, чай – на 1,2%.

Алкогольні напої подорожчали на
2,4%, з них найбільше: горілка – на 3,3%, шампанське – на 2%.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.