ОСТАННІ НОВИНИ

“Карпати” перемогли московське “Динамо”

Львівський портал

|

 У заключному контрольному матчі зимових зборів львівські “Карпати” перемогли московське «Динамо» з мінімальним рахунком 1:0. Про це повідомляє Інформаційний центр львівського клубу.

Як зазначено у звіті про матч інформаційного центру, матч з «Динамо» тренери «Карпат» розглядали як репетицію перед поєдинком з «Арсеналом». І саме тому на відміну від двох попередніх ігор у Туреччині, Олег Кононов не виставив на кожен з таймів два різних склади. Втім, як сказав керманич «зелено-білих» після гри, він далеко не впевнений, що саме такий стартовий склад вийде на гру з «Арсеналом». По-перше, за тиждень багато що може трапитися. А по-друге, незважаючи на загалом позитивне враження від дій команди, є певні проблеми, які можуть призвести до кадрових змін. «Динамо» виявилося дуже хорошим спаринг-партнером. Незважаючи на те, що москвичі лише два дні тому прилетіли до Туреччини, виглядали вони дуже добре.

Карпатівці з перших навіть не хвилин, а секунд матчу дали зрозуміти, що шукати щастя мають намір виключно біля воріт суперника і вже в дебюті подали два кутових, які, щоправда, не призвели до небезпечних моментів. І в подальшому «зелено-білі» багато комбінували і намагалися вивести когось з партнерів на ударну позицію. Зокрема, на 15-й хвилині в фіналі позиційної атаки Ґодвін знайшов пасом Худоб’яка. Хавбек був перед лінією карного майданчика і міг пробивати сам, але вирішив зіграти гостріше і віддав на Лукаса – той опинився в офсайді. Ще за хвилину вже Кожанов отримав м’яча у центральному колі, обіграв трьох суперників і отримав по ногах поблизу штрафного «Динамо». Штрафний взявся пробити Лукас: потужний удар на силу по центру воріт – кіпер москвичів Шунін лише з другої спроби накриває круглого.

Непогану нагоду забити карпатівці втратили на 22-й хвилині. Балажіц ефективно поборовся за м’яч, котрий отримав Кочіш. Резван скинув на Кожанова, той увійшов у карний, однак захисники зуміли вибити на кутовий. Лукас з Кожановим розіграли корнер, навісивши у карний – Кочіш головою пробив у нижній кут, однак Шунін врятував «Динамо» від голу. А от на 39-й хвилині безсилим врятувати ситуацію був вже і кіпер москвичів. Кожанов, Лукас та Кочіш в один дотик розіграли ефектну комбінацію і останній її завершував ударом зльоту з-під захисника – воротаря підстрахувала штанга.

Однак не треба думати, що в першій половині гри захист та воротар «Карпат» мали легке життя. Ні, динамівці також при першій–ліпшій нагоді йшли вперед і намагалися загострити гру у володіннях Богатінова. Особливо активним у складі російської команди був український легіонер Воронін. Але захист «зелено-білих» діяв дисципліновано і впевнено. За великим рахунком у нашого воротаря багато роботи не було. Карпатівці практично не дозволяли суперникам пробивати по воротах з забійних позицій. Тому динамівці почали робити ставку на дальні удари і один з них ледь не закінчився голом. На 42-й хвилині Худоб’як втратив м’яча на правому фланзі і ним заволодів Гранат, який трохи наблизився до воріт і з 25 метрів, намагаючись перекинути Богатінова, влучив у поперечку.

Другу половину зустрічі трохи активніше розпочали москвичі. На 48-й хвилині Воронін вивів на ударну позицію Вілкшира, удар якого низом метрів з 30-ти взяв Богатінов. А за три хвилини під воротами «Карпат» було по-справжньому гаряче: гостра подача у карний майданчик з лівого флангу атаки «Динамо» у виконанні Граната – Мілошевіч головою вибиває на кутовий, випереджаючи Кураньї, що був готовий завдати завершального удару. Навіс з корнера – гравець «Динамо» пробив головою, але Богатінов відбив м’яча на Ґодвіна, який переправив круглого подалі від воріт…

А далі стався той курйозний гол. Худоб’як виборов круглого у Вороніна, пройшов вперед і виконав простріл – Єпуряну зрізав м’яча у «дев’ятку» власних воріт – 1:0. Трапилося це на 53-й хвилині, а невдовзі рахунок міг стати 2:0. Це Лукас потужно пробив низом з кута карного майданчика «Динамо» – забракло якихось лічених сантиметрів.

Заключні півгодини гри проходили у обопільних атаках, причому обидві команди додали у швидкості. Однак, якщо динамівці багато разів використовували навіси верхом, з якими успішно впоралися воротар і оборонці нашої команди, то карпатівці проводили чимало багатоходівок в один дотик. Втім, жодній з команд довести до логічного завершення бодай одну атаку так і не вдалося.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *