ОСТАННІ НОВИНИ

Громадськість вимагає від міської влади припинити цькування колективу та директора "Личаківського цвинтаря"

Львівський портал

|

Представники громадськості Львова підписали та оприлюднили відкритого листа до керівництва області та міста з вимогою припинити тиск на колектив і директора музею-заповідника “Личаківський цвинтар”. Подаємо текст листа повністю: “Громадськість Львова та області стурбована однією з передач каналу "ZIK", якою затавровано директора музею "Личаківський цвинтар", заслуженого діяча мистецтв України І. Гавришкевича. Цей факт є лише одним епізодом великого і абсурдного цькування не тільки однієї особи, але й всього колективу.

Невелику господарку музею майже безперервно перевіряють упродовж цілого року. За результатами перевірок з`явилися грізні безпідставні подання, які були оскаржені у встановленому порядку. Але і це не зупинило ініціаторів переслідувань, які є наближеними до керівництва виконавчого комітету Львівської міської ради. Продовжується цькування перевірками директора та працівників музею. Трудовий колектив, який є професійним і патріотичним, лякають неофіційною вимогою скорочення, незважаючи на достатнє фінансове забезпечення як з боку музею, так і прийнятим рішенням міської ради.

Нам не байдужа доля цього колективу та його директора, якого відзначено не тільки однією з найвищих державних нагород за музейну діяльність, але й дипломами та іншими відзнаками за багаторічну державотворчу діяльність. Під однією такою відзнакою за успіхи в туристичній діяльності підписався міський голова Андрій Садовий. Всім відомо, які значні позитивні зміни відбулися за останні декілька років на Личаківському цвинтарі, як трудовий колектив спричинився до перетворення його у справжній європейський музей під відкритим небом, вперше в Україні ввів та поширив текстову концепцію ведення екскурсій в національному дусі, втілив у життя проекти створення кількох історико-документальних фільмів та будівництва українських Меморіалів і Пантеонів на Личаківському цвинтарі.

Вимагаємо від влади міста Львова припинити цькування та гідно оцінити діяльність трудового колективу і директора музею "Личаківський цвинтар", заслуженого діяча мистецтв України І. Гавришкевича".

Лист, зокрема, підписали: Герої України Борис Возницький та Юрій Шухевич; громадський діяч, поетеса Ірина Калинець; голова обласної Спілки художників Олег Микита; народний депутат України Володимир В’язівський, заслужений тренер України, почесний ректор Університету фіз. культури Мирослав Герцик; доктор іст. наук, проф., в.о. директора Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАНУ Микола Литвин; голова ЛОО СПВУ Володимир Горовий; проф. Василь Лизанчук; голова ГО «Сурми звитяги» Володимир Степанишин; архітектор, журналіст, отаман Товариства «Кіш» Юрій Волощак; голова Світової федерації українських лемківських об’єднань Володимир Ропецький; к. ф. н., Заслужений працівник культури України Василь Горинь; к. філос. н. Олесь Старовойт; голова ЛОГО «Комітет виборців України» Роман Кошовий; голова ЛОВ Центру національного відродження ім. Степана Бандери Юрій Антоняк; член правління ГО «Інститут національного державознавства» Юлій Хвещук; голова секретаріату Конгресу української інтелігенції Володимир Парубій»; заступник голови Конгресу української інтелігенції Степан Гелей; член НСПУ, проф. Любомир Сеник; депутат Верховної Ради України, академік Микола Голубець; громадський діяч Роман Пак; скульптор, проф. Іван Самотос; головний диригент капели «Дударик» Микола Кацал.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *