ОСТАННІ НОВИНИ

У гірських районах Львівщини будуватимуть вітрові електростанції

Львівський портал

|

Гірський вітер "запряжуть" в місцеву енергетичну мережу у Турківському районі Львівщини. Посприяти в цьому горянам погодились фахівці з Австрії. З ними вже досягнуто попередньої домовленості про встановлення в українських Карпатах двох вітрових електростанцій.

Як зазначив голова Турківської райдержадміністрації Василь Чернянський, екологічно чисті вітрові електростанції передбачено встановити на горі Шименка та на масиві Широкому, де сила вітру відповідає технічним вимогам. Кожна установка буде виробляти понад 20 мВт електроенергії за годину. 

На спорудженні вітрових електростанцій будуть зайняті 120 робітників, що вкрай важливо для праценадлишкової території. Не менш важливе для Турківщини й альтернативне джерело електроенергії. Воно доповнить ресурс, який виробляє Явірська ГЕС, а це – 350 кВт за годину. За словами керівника, з часом район планує перейти виключно на вітрякову електрику. Адже гідроелектростанції створюють проблеми під час проливних дощів та підйому води у гірських річках. Їх загати спричиняються до затоплення значних територій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *