Усі випадки недопостачання продуктів, неповноцінного
харчування та значних цінових коливань стануть предметом вивчення для КРУ. Про
це Віце-прем’єр-міністр України – Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко
заявив під час наради, присвяченій проблемам організації харчування за кошти
держбюджету.
«Чому вартість закупленого харчування для того самого
контингенту у різних відомств значно відрізняється? Таке явище говорить про
недостатню інформованість і неналежний контроль над закупівлями», – зауважив
урядовець.
Сергій Тігіпко наголосив на необхідності дотримання науково
обґрунтованих норм у харчуванні школярів та військовослужбовців. Урядовець
також звернув увагу на необхідність вивчення передового закордонного досвіду в
організації харчування.
За підсумками наради Сергій Тігіпко дав доручення розробити
універсальну методологію контролю над витратами на харчування, що здійснюються
за рахунок бюджетних коштів.
У нараді брали участь представники Міноборони,
пенітенціарної системи, контрольно-ревізійного управління, МОЗ.
Львівський портал