ОСТАННІ НОВИНИ

Мінекономіки пропонує ввести ліцензування імпорту м`яса

Львівський портал

|

Міністерство економічного розвитку та торгівлі пропонує
ввести ліцензування імпорту окремих видів м`яса та м`ясопродуктів. Про це
йдеться в проекті постанови Кабінету міністрів України, що опубліковано
Мінекономіки.
Метою ліцензування є "запобігання ввезенню низькосортної продукції за
цінами, які значно нижчі, ніж на українському ринку, що може бути дестабілізуючим
фактором у розвитку вітчизняного тваринництва та спричинити витиснення з ринку
тваринницької продукції власного товаровиробника, що, в свою чергу, може
загрожувати продовольчій безпеці держави".
За інформацією Мінагрополітики, у 2010 р. спостерігалося зменшення середньої
вартості однієї т імпортованої м`ясопродукції: свинини мороженої, субпродуктів
великої рогатої худоби та інших тварин, сала та тваринних жирів, за винятком
яловичини мороженої і м`яса та м`ясопродуктів птиці, де відбулося збільшення
вартості в 1,6 та 1,4 раза відповідно.
Так, в 2010 р. найбільше імпортовано м`яса і харчових м`ясопродуктів птиці –
148,4 тис. тонн (або 45,1%), свинини мороженої свіжої – 102 тис. тонн (31%),
сала без пісних частин, свинячого та пташиного жиру – 38,7 тис. тонн (11,8%) і
субпродуктів харчових великої рогатої худоби та інших тварин – 36,6 тис. тонн
(11,1%).
При цьому за 11 місяців 2010 р. було імпортовано яловичини всього 3,4 тис.
тонн, або 1% загального обсягу імпорту м`ясопродукції.

РБК-Украина,

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *