ОСТАННІ НОВИНИ

20-30% дівчат до 14 років стають жертвами сексуального насильства – експерт

Львівський портал

|

20-30% дівчат і 10% хлопців у віці до 14 років є жертвами насильства сексуального характеру. Про це у Львові повідомила кандидат психологічних наук, головний консультант відділу соціальної політики Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України Олена Кочемировська, повідомляє кореспондент ІМК.

За словами експерта, як правило, від сексуального насильства найбільше страждають діти у віці 3-7 років, які ще не знають про те, що із ними роблять, або ж не знають як себе захистити.

"Сексуальне насильство щодо неповнолітніх у 75% випадків вчиняють особи, яких діти-жертви знають особисто, у 45% – це родичі (батько, вітчим, рідше брат), у 30% випадків – більш дальні родичі і лише у 2-5% виявлених випадків кривдниками є жінки. Основна маса кривдників молодші за 40 років, у середньому понад 30, що спростовує думку суспільства про те, що до дій сексуального характеру як правило вдаються літні люди", – повідомила О.Кочемировська.

За її словами, найбільше зазнають сексуального насильства дівчата у віці 11-12 років, коли у них наступає період сексуального дозрівання та хлопці у віці 7-9 років, що пояснюється недостатньою фізичною силою та певною привабливістю для таких осіб у цьому віці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *