ОСТАННІ НОВИНИ

ВО “Батьківщина” вимагає від облради подати до суду на Азарова

Львівський портал

|

Львівська обласна організація ВО “Батьківщина” вимагає від керівництва обласної ради подати в суд на керівництво уряду за невиконання регіональної угоди між Кабміном та Львівською областю. Про це на прес-конференції повідомив голова ЛОО ВО “Батьківщина” Роман Ілик.

“Львівська обласна рада має не тільки дати принципову оцінку діям виконавчої влади і зобов`язати її виконати свої зобов`язання. А керівництво обласної ради мало би показати свою принциповість і подати на уряд до суду, як це свого часу зробив на Донеччині Близнюк” – сказав Р.Ілик.

За його словами, це буде другим іспитом для обласної ради, бо перший, на його переконання, рада вже провалила. Йдеться про дуже швидке голосування щодо пільгової орендної плати за приміщення, якими користується ЛОДА. “Це питання не було в порядку денному, але його дуже оперативно розглянули на догоду адміністрації”- заявив Р.Ілик і нагадав, що депутати минулої каденції довший час не розглядали це питання, адже йшлося про 250 тисяч гривень.

Він також нагадав, що за уряду Тимошенко, виконання угоди між областю і урядом склало 105% у 2009 році. Натомість вже 2010 року з передбачених державним бюджетом 410 млн грн реально надійшло 136 млн гривень. Причому , більшість цих коштів надійшло ще тоді, коли Тимошенко була на чолі уряду.

“У 2009 році виконання програми було профінансовано з державного бюджету на 105%, а в 2010 році — на 33,2% та й то, більшість з цих коштів припала на той час, коли ще була прем`єром Тимошенко. Відтак ми чітко можемо бачити, яким боком повернулася чинна влада до Львівщини, попри всі свої обіцянки” – наголосив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *