ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович потрапив до трійки найбідніших президентів

Львівський портал

|

Президент Віктор Янукович потрапив до трійки найбідніших президентів. Порівнювали доходи керівників європейських, азіатських і африканських країн. Віктор Янукович посів третє місце за сумою своїх щорічних доходів. Як відомо, у лютому 2010 р. президент скоротив собі зарплату на 50%. Його прибуток нині становить 29 809 дол. У декларації про доходи за 2009 р. зазначено, що Янукович володіє житловим будинком загальною площею 619,6 кв м, квартирою і двома гаражами.

Менше за всіх заробляє президент Афганістану. У червні 2010 р. стало відомо, що Хамід Карзай отримує на місяць 525 дол (6300 дол на рік), а в банку зберігає менше 20 000 дол. Він не володіє ніяким майном.

Друге місце дісталося президентові Зімбабве зі щорічним доходом 18 000 дол. При цьому Роберт Мугабе володіє елітною резиденцією в Гонконзі, яку він придбав за 5,6 млн дол.

А найбагатший президент – Барак Обама. У 2009 р. він отримав дохід у розмірі понад 5,5 млн дол. Плюс до цієї суми Нобелівська премія – 1,4 млн дол. Річна зарплата президента США – 400 000 дол. А заробив Обама на продажу двох своїх книг.

Як повідомлялося раніше, 6-хвилинний політ Януковича на вертольоті у своїй вартості дорівнює середній зарплаті українця.

Нагадаємо, нещодавно стали відомі доходи сім`ї Віктора Януковича. Так, елітні будинки відпочинку, банк, будівельні компанії і фітнес-центр – на це та багато іншого заробляє президент і його найближчі родичі.

Найбільш консервативна оцінка вартості активів сім`ї президента наводить до цифри в 100 млн доларів, що ставить Януковича на 64-е місце в списку 100 найбагатших українців.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *