ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові розпочався безстроковий страйк перевізників

Львівський портал

|

У Львові розпочався безстроковий страйк перевізників. Біля ринку «Галицьке перехрестя» уже зібралось понад 50 автобусів і їх кількість постійно зростає. Про це «АвтоПорталу» повідомив голова Асоціації вільних профспілок автотранспортників України Андрій Корчинський.

За словами А. Корчинського перевізники не планують паралізувати перевезення пасажирів. «З різних автобусних маршрутів виділили певну кількість машин, а решта продовжує здійснювати перевезення. Це викличе певні незручності для пасажирів, але автобуси й надалі курсуватимуть за маршрутами», – сказав він.

Як розповів А.Корчинський, на зборах перевізників прийнято рішення не їхати під стіни міської влади, мотивуючи це тим, що влада з ними не рахується. Автобуси базуватимуться на місці (біля ринку «Галицьке перехрестя»), і якщо представники влади захочуть, то приїдуть до них.

На думку Корчинського, мінімально рентабельний тариф має бути не нижче 2,5 грн. «Це ціна, яка дозволяє утримувати у нормальному технічному стані транспортні засоби та виплачувати заробітну плату водіям. За дві гривні, собі у збиток, ніхто з перевізників їздити не буде», – заявив він.

«Піднімати тариф відразу до 2.5 грн – важко для населення і невигідне для влади, тому ми погоджуємося на компроміс, коли тариф підніматимуть поступово. Таке рішення має бути прийняте на виконкомі. Аби перевізники мали відповідні документи і знали, що буде завтра», – підкреслив Андрій Корчинський. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *