ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд обклав податком притулки для бездомних

Львівський портал

|

Кабінет міністрів скасував звільнення притулків для бездомних від сплати податку на додану вартість. Про це сказано постанові уряду №12 від 12 січня. Цією постановою Кабмін скасував постанову уряду №573 від 27 квітня 1998 року."Установити, що операції з надання послуг з харчування та облаштування на нічліг у спеціально відведених для цього місцях особам, які не мають житла, звільняються від оподаткування на додану вартість", – було сказано у скасованій постанові.
Операції з надання послуг з харчування звільнялися від оподаткування на додану вартість відповідно до норм витрати продуктів харчування в будинках-інтернатах для людей літнього віку та інвалідів загального типу.

Операції з надання послуг з облаштування на нічліг звільнялися від оподаткування на додану вартість в обсягах, встановлюваних місцевими органами виконавчої влади з урахуванням соціальних потреб регіону та фінансових можливостей.

У грудні 2010 року Верховна рада посилила соціальний захист бездомних громадян.

Парламент вирішив створити соціально-реабілітаційні центри для дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, і безпритульних дітей, а також визначив механізми запобігання дитячій безпритульності.

Також депутати встановили відповідальність за порушення прав бездомних на соціальний захист.
ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *