ОСТАННІ НОВИНИ

Пам’ятник братам Шептицьким встановлять за кошти регіонала Писарчука

Львівський портал

|

Найвеличніший в Україні пам’ятник братам Шептицьким споруджують на Львівщині за кошти Петра Писарчука, інформує прес-служба народного депутата. Пам’ятник братам Шептицьким споруджують у їх родинному селі Прилбичі Яворівського району. Проект реалізується завдяки фінансовій та організаційній підтримці народного депутата України Петра Писарчука.

За словами Петра Писарчука, спорудження пам’ятника братам Шептицьким є віддякою за їх невтомну та жертовну працю для добра українського народу, адже брати Шептицькі – надзвичайно величні постаті, у словах та діях яких є дуже цінні настанови для кожного. митрополит Андрей та блаженний Климентій Шептицькі на власному прикладі показали, як потрібно жити та діяти, аби Україна стала об’єднаною, могутньою, процвітаючою державою, – вважає Петро Писарчук.

Як розповів один із ініціаторів спорудження пам’ятника Богдан Мазепа, заплановано, що пам’ятник постане біля новозбудованого храму у Прилбичах.

Пам’ятник братам Шептицьким буде унікальним. За словами скульптора Василя Гоголя, його зроблять у вигляді піраміди, попереду якої сидітимуть брати Шептицькі у рясах. На думку митця, це символізуватиме вічність ідей, які втілювали своїм життям та помислами брати Шептицькі. Монумент заввишки майже чотири метри розміститься на площі близько 16 метрів квадратних. Він буде зроблений із натурального каменю вапняку і важитиме понад 40 тонн.  «Такого величного пам’ятника з натурального каменю вапняку в Україні ще немає», – запевнив скульптор Василь Гоголь.  

На сьогодні пам’ятник братам Шептицьким майже готовий, наразі тривають роботи з облаштування та благоустрою довколишньої території. Заплановано, що урочисте відкриття пам’ятника відбудеться цього року на Великдень. Вартість спорудження пам’ятника митрополитові Андрею та блаженному Климентію Шептицьким у селі Прилбичі становить близько півмільйона гривень.

Нагадаємо, у 2009 році Петро Писарчук став меценатом створення документального фільму «Спадщина Андрея Шептицького», який став першим фільмом із циклу «Історія Української греко-католицької церкви ХХ століття». Окрім цього, у 2010 році при підтримці мецената Петра Писарчука побачив світ документальний фільм «Йосиф Сліпий. Молитва за Україну», у якому розповідається про непростий життєвий шлях видатного очільника церкви, який, будучи вимушеним емігрантом, зробив усе можливе, аби донести світові правду про злочини радянського режиму в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *