ОСТАННІ НОВИНИ

З лютого тарифи на електроенергію зростають на 30%

Львівський портал

|

Національна комісія регулювання електроенергетики підвищила тарифи для населення, яке щомісячно споживає понад 150 кВт-година електроенергії (без електроплит і / або електроопалення), а також понад 250 кВт-година (з електроплитами та / або електроопаленням) на 30% з 1 лютого 2011. Відповідне рішення комісія прийняла на засіданні.

Комісія переглянула тарифи для населення з метою їх поступового приведення до економічно обґрунтованого рівня, а також обмеження практики перехресного субсидування побутових абонентів за рахунок промислових та інших категорій споживачів.

Згідно з рішенням комісії, застосування нових тарифів буде здійснюватися тільки для тих обсягів електроенергії, які були спожиті понад встановлені граничних рівнів (тобто на спожиту понад 150 і 250 кВт-год відповідно).

Своїм рішенням комісія підвищила тариф на електроенергію, що відпускається для населення, на 7,31 коп / кВт-год до 31,67 коп / кВт-година (з урахуванням ПДВ).

Крім того, тарифи для населення, що проживає в сільській місцевості, підвищаться на 6,75 коп / кВт-год до 29,25 коп / кВт-год, для населення, що проживає в будинках, обладнаних кухонними електроплитами (у тому числі в сільській місцевості) , – на 5,61 коп / кВт-година до 24,34 коп / кВт-год.

Також НКРЕ підвищила тарифи на електроенергію, що відпускається населеним пунктам, на 7,09 коп / кВт-година до 30,73 коп / кВт-година, населеним пунктам у сільській місцевості – на 6,53 коп / кВт-година до 28,31 коп / кВт-година, а населеним пунктам з будинками, обладнаними електроплитами, електроопалювальними установками (у тому числі в сільській місцевості) – на 5,4 коп / кВт-год до 20,4 коп / кВт-год.

У той же час тарифи залишаться на колишньому рівні незалежно від обсягів споживання для таких категорій населення: населення, яке проживає в багатоквартирних будинках населених пунктів (міст, сіл, селищ), не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання (зараз тариф становить 18,72 коп / кВт-годину); для багатодітних сімей, які виховують 3 і більше дітей; прийомних сімей (сім`ї, які взяли на виховання від 1 до 4 дітей); для дитячих будинків та гуртожитків сімейного типу. 

Як повідомляло агентство, востаннє НКРЕ переглядала тариф на електроенергію для населення 20 липня 2006, підвищивши їх на 25% з 1 вересня 2006.
Згодом комісія мала намір ввести диференціацію тарифів на електроенергію для населення залежно від обсягів її споживання.
Так, 19 березня 2009 року НКРЕ підвищила тарифи на електроенергію для населення, яке споживає щомісячно понад 400 кВт-година, в 3,13 рази, або на 51,9 коп / кВт-година порівняно з нині чинними до 76,26 коп / кВт -год (з ПДВ) з 1 квітня 2009.
Незабаром Кабінет Міністрів звернувся до регулятора із проханням скасувати це рішення, що НКРЕ і зробила своїм постанову 1 квітня 2009.

"Українські новини"

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *