ОСТАННІ НОВИНИ

Держслужбовці «нажилися» на протипаводкових коштах

Львівський портал

|

Працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю Львівщини виявили факт розтрати державних коштів у особливо великих розмірах. Сума збитків становить 853 тисячі гривень. Про це повідомили у ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.
Злочинна група, до складу якої входили службовці державного підприємства та комерційних фірм, зловживаючи своїм службовим становищем, організували схему розкрадання державних коштів іноземного кредиту. Ці гроші було виділено на реалізацію протипаводкового захисту на Львівщині.

Працівники УБОЗу встановили, що у жовтні 2009 року між державним підприємством та іноземною компанією-кредитором було укладено договір на 50 мільйонів євро.
Варто зауважити, що компанії, які займались субпідрядною організацією по виконанню будівельних робіт на об`єктах з протипаводкового захисту пов`язані між собою.

Також встановлено, що службові особи вчинили розкрадання державних коштів, зокрема шляхом завищення вартості будматеріалів, що використовуються під час будівельно-монтажних робіт на об`єктах.

Так, проведеною, за ініціативою УБОЗ ГУМВС України у Львівській області, перевіркою КРУ у Львівській області встановлено завищення вартості будівельних робіт по об`єкту, шляхом завищення вартості будівельних закупівельних матеріалів, на загальну суму 853128 гривень.

Зараз встановлюються фактичні об`єми виконаних будівельних робіт і законність включення транспортних витрат в акти виконаних робіт.

Окрім цього, проводиться перевірка інших об`єктів, встановлюються службові особи органів влади і управління, котрі покривали і сприяли розкраданню державних коштів, та суб`єкти господарювання, яким перераховувались кошти та легалізовувались.

Із залученням спеціалістів Держфінмоніторингу встановлюється схема походження коштів іноземного кредиту, виділених під державну гарантію та злочинні зв`язки службових осіб цих компаній.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *